Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:50:12 GMT

بررسی داغ‌ترین مطالبات «فارس‌من» در برنامه پایش + فیلم

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۹۰۵۱۶

بررسی داغ‌ترین مطالبات «فارس‌من» در برنامه پایش + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس؛ مطالبات پرامضای مردمی ثبت شده یک هفته اخیر در سامانه «فارس من» مورد بحث و بررسی برنامه شب گذشته پایش قرار گرفت.

 

 

اما پرامضاترین مطالباتی که در هفته گذشته در فارس‌من به ثبت رسید عبارت‌اند از:

* انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری فولاد

این مطالبه با امضای ۲۷ هزار سهامدار مواجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در این پویش مسؤولان برای عرضه فولاد در بورس اقدام به قیمت‌گذاری دستوری این صنعت کرده که این منجر به ایجاد رانت و سودجویی دلالان شده است.

این در حالی است که ما طی سال‌های گذشته تجربه تلخ قیمت‌گذاری فولاد با ارز ۴۲۰۰ تومانی در بورس کالا را شاهد بودیم به گونه‌ای که دلالان فولاد را خریداری کرده و به عنوان ضایعات به فروش رساندند. 

اما بالاخره این سوژه در صحن غیرعلنی مجلس با وزیر صنعت مطرح و قیمت‌گذاری دستوری فولاد منتفی شد. در عوض قرار بر این شد که سایر محصولات فولادی هم در بورس کالا عرضه شود.

 

* ممنوع کردن صید ترال خلیج‌فارس 

صید ترال نزدیک به ۱۰ سال است که در استان‌های جنوبی انجام می‌شود. در این نوع صید که توسط صیادان چینی صورت می‌گیرد علاوه بر به خطر افتادن زیست بوم آبزیان موجب فلج شدن کسب و کار ۵۳ هزار صیاد نیز می‌شود. البته خواسته دیگر صیادان اجازه صید با قایق صیادی است که سازمان شیلات به دلیل کاهش ذخیره آبزیان و به خطر افتادن زیست بوم مجوز این صید را صادر نمی‌کند. 

این موضوع با پیگیری‌های فراکسیون محیط زیست مجلس، قوه قضاییه و نیروی دریایی حل و قرار بر این شد که صید ترال متوقف شود. 

 

* انتقاد به ضریب بومی‌گزینی آزمون استخدامی سال ۹۹

بر اساس قانون مصوب ۱۶ شهریور ۹۹ مجلس شورای اسلامی مبنی بر «اولویت قائل شدن استفاده از بومی‌های شهرستانی در استخدام به استثنای تهران و مراکز استان، مخاطبان زیادی نسبت به اعمال ضریب ۱.۴ که به شهرستان داده شد، اعتراض کردند  و خواستار بازنگری در تخصیص ضریب بومی‌گزینی و کاهش آن از آزمون کتبی به آزمون شفاهی شدند که پیگیری این مطالبه در دستور کار بخش «فارس من» قرار دارد.

 

* گرانی نهاده‌های دامی 

هزاران دامدار از کمبود و گرانی نهاده‌های دامی انتقاد کرده و عنوان می‌کنند طی دو ماه گذشته قیمت‌ نهاده‌های دامی 2 تا 3 برابر شده که این افزایش قیمت مشکلاتی از جمله واردات گوشت، قیمت‌گذاری نامتناسب بین هزینه تمام شده و درآمد و در نهایت ورشکستگی دامداران را در پی داشته است.

 

همچنین در این برنامه نگاهی به مطالبات مردمی از شورای شهر تهران شد. جمعا ۱۲۰۳ مطالبه برای شورای شهر ثبت شده که برای این تعداد ۱۵۲ هزار و ۳۰ حمایت برای این مطالبه امضاء شده است.

پرتکرارترین موضوعات در مطالبات شهری در مورد تسهیل حمل‌ونقل عمومی با ۴۵ هزار حمایت، ساماندهی دستفروشان با ۴۳ هزار حمایت و نیز بازسازی بافت فرسوده شهری با ۳۸ هزار حمایت بوده است. 

 

در بخش بعدی، هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران در برنامه پایش حضور یافته و به چند مطالبه مهم و پرامضای مردم از شهرداری و شورای شهر تهران پاسخ دادند.

  

 

هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر در پاسخ به مورد مطالبات ثبت ‌شده در سامانه «فارس من» در مورد ایجاد سامانه‌ شفافیت در شهرداری اظهار داشت: بحث شفافیت در شهرداری تهران و سایر نهادهای دولتی خواست مردم بوده است که شهرداری بر این اساس، با راه‌اندازی سامانه شفافیت و هوشمندسازی امکان دسترسی عموم به اطلاعاتی از قبیل مزایده‌ها و مناقصات به راحتی فراهم شده است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چند درصد از قراردادهای شهرداری روی سامانه به صورت شفاف قرار گرفته است، گفت: انتشار عمومی اطلاعات از جمله در بحث برنده مناقصه‌ و قراردادهایی که از ارقام بالاتری برخوردارند روی سیستم قرار گرفته و شهروندان در جریان نظارت، ارزیابی از روند اجرای کار هستند، اما آن چیزی که مهم است و هنوز بر روی سیستم قرار نگرفته اجرا و صورت وضعیت قراردادهاست که در طی زمابندی انجام شده و در حال پیگیری است.

 

رئیس شورای شهر تهران در خصوص تأثیر شفافیت در سامانه الکترونیکی و جلوگیری از تخلفات در شهرداری، اظهار داشت: یکی از مهمترین سیاست‌های شهرداری، کم کردن هزینه‌های شهری است به گونه‌ای که بودجه شهرداری در طی سه سال به صورت انقباضی بسته شد و فقط در سال سوم شهرداری بودجه افزایش پیدا کرد تا بتوانیم پروژه‌های عمرانی را تکمیل کنیم. بنابراین این اقدام شهرداری نشان از عملکرد روشن و شفاف در راستای کاهش تخلفات است.

 

* عدم هماهنگی میان وزارتخانه‌ها مانع گسترش حمل‌ونقل عمومی

هاشمی با اشاره به درخواست مخاطبان مبنی بر «تسهیل حمل‌ونقل عمومی» و  تعداد سفرها در ایام کرونا و استفاده عموم از حمل‌ونقل عمومی تصریح کرد: قبل از کرونا تعداد سفرها با حمل‌ونقل عمومی ۳ میلیون سفر بوده است اما از اوایل اسفند و فروردین ۹۹ که با شیوع بیماری کرونا مواجه شدیم آمار حضور مردم در حمل‌ونقل عمومی سیر کاهشی داشته از این رو ارقام به ۴۰۰ هزار سفر رسید. اما بعد از فروردین ماه مصادف با  بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، مسافرت‌های درون‌شهری با استفاده از حمل‌ونقل عمومی به زیر یک میلیون نفر رسید بنابراین جابجایی مسافرین به نصف کاهش یافته است.

 

وی افزود: شهرداری طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را در وسایط حمل‌ونقل عمومی و گندزدایی را به صورت شبانه‌روزی اجرا کرد، اما اگر بخواهیم پروتکل‌های بهداشتی به طور کامل صورت پذیرد باید به تعداد واگن‌ها افزوده شود ولی با توجه به این موضوع حدود ۲۰ درصد از قطارها و اتوبوس‌های‌مان در حال تعمیر است و تاکنون به سیستم حمل‌ونقل عمومی، قطار و اتوبوسی تزریق نشده است.

 

رئیس شورای شهر تهران در ادامه افزود: دولت مصوبه تأمین ۱۹ هزار اتوبوس را در دستور کار قرار داده اما به دلیل ناهماهنگی بین وزارت کشور، سازمان شهرداری‌ها، وزارت صمت، وزارت نفت و بانک مرکزی، این مصوبه بیش از دو سال به مرحله اجرا نرسید بنابراین توقع ما از مسؤولین این است که هماهنگی در اجرای مصوبات داشته باشند.

 

*  قوانین دستفروشی با اقتصاد حاکم بر جامعه همخوانی ندارد 

هاشمی در پاسخ به مطالبه مردمی «ساماندهی وضعیت دستفروشان در سطح شهر»،گفت: قوانینی برای دستفروشان تعریف و از مسؤولان درخواست ایجاد سازوکارهایی برای ساماندهی آنها شده است  اما با توجه به اینکه موضوع دستفروشی ریشه در مسائل اقتصادی، اجتماعی و اشتغال دارد، قوانین موجود با اقتصاد حاکم بر جامعه همخوانی ندارد. 

وی در ادامه افزود: دستفروشان دو نوعند. یک نوع آن منطبق با خصوصیات قانون و دیگری دستفروشان مافیا هستند. در نوع دستفروشان مافیایی مشاهده می‌شود که این گروه نسبت به فروختن کاشی و موزاییک معابر قیمت تعیین کرده و  اقدام به معامله می‌کنند و افرادی ماهیانه از این مسأله سود می‌برند که ما با این موضوع به طور قطع برخورد خواهیم کرد.

 

رئیس شورای شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: صحبت از برخورد با دستفروشان کار درستی نیست و ساماندهی این اقشار باید قانونمند باشد. 

 

انتهای پیام/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: برنامه پایش بازار قیمت گذاری مطالبات مردمی فارس من خبرگزاری فارس هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران رئیس شورای شهر تهران حمل ونقل عمومی قیمت گذاری فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۹۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود

 رضا خانه‌زاد یزدی،معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم  در جلسه شورای مدیران شهرداری قم که در سالن رضوان برگزار شد، با اشاره به مکانیزه سازی پل‌های عابر پیاده در شهر قم اظهار کرد: در نظر داریم مکان‌یابی این پل‌ها را نیز بازنگری کنیم.

 وی با بیان اینکه پل‌هایی که نصب می‌شود باید بر اساس مطالعات مکان‌یابی شود، افزود: بر اساس این مطالعات تعداد واقعی پل‌های عابر پیاده موردنیاز در شهر قم شناسایی خواهد شد. 

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم خاطرنشان کرد: مطابق آیین‌نامه‌های جدید، پل‌های عابر پیاده باید در معابری با شرایط خاص ایجاد شود و در باقی موارد باید عبور همسطح عابر به‌صورت ایمن برنامه‌ریزی شود.

 خانه‌زاد یزدی با اشاره به برگزاری مناقصه مکانیزه سازی پل‌های عابر پیاده در اردیبهشت‌ماه گفت: ۱۰ دستگاه پل عابر پیاده برای مکانیزه کردن در دستور کار قرار دارد که انشعاب برق به‌صورت کامل ایجاد شده و برای خرید آسانسور‌ها معاونت فنی و عمرانی در حال اقدام است.

 به گفته وی، تا دو هفته دیگر، پروژه‌ها به پیمانکار منتخب واگذارشده است و مکانیزه کردن پل‌های عابر پیاده دارای اولویت پیگیری خواهد شد.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به مطرح‌شدن ابهاماتی درباره ضرورت احداث تقاطع غیر همسطح میدان سپاه گفت: دو مشاور بر این پروژه کار کرده و مطالعات جامع خردنگر و کلان نگر انجام شده است؛ با توجه به وضعیت معابر اطراف، گزینه دیگری جز احداث تقاطع غیرهمسطح در این نقطه از شهر قم نداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • بازنگری در مکان‌یابی پل‌های عابر پیاده در قم/۱۰ پل عابر پیاده مکانیزه اجرایی می‌شود
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد