Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه اصلاح طلب متعلق به «الیاس حضرتی» از اینکه انصارالله یمن، در ماههای اخیر در پاسخ به جنایات آل سعود، بار دیگر تأسیسات نفتی این رژیم را هدف قرار نداده، ابراز خوشحالی کرده است!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

** ترامپ چشم انتظار است، برویم مذاکره

«کوروش احمدی» در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت:«اعلام برنامه سفر آقای روحانی به ژاپن را باید ناچارا شروع تلاش دیگری برای رفع یا تخفیف تنش بین ایران و امریکا از مجاری دیپلماتیک به شمار آوریم و امیدوار باشیم که چنین تلاشی مورد حمایت همه جناح‌ها در داخل قرار گیرد…طی این سه ماه خوشبختانه اتفاق ویژه‌ای از نوع مثلا حمله حوثی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان و مانند آن رخ نداده است. برعکس طی ماه گذشته شاهد برخی تحولات مثبت در جهت تسهیل تحرکات دیپلماتیک بوده‌ایم. مبادله دو زندانی ایرانی و امریکایی در هفته گذشته و واکنش مثبت ترامپ در قالب تشکر از ایران و یادآوری محاسن مذاکره آخرین تحول از این نوع بود».

احمدی در ادامه نوشت:«واقعیت این است که تهران باید تا حداکثر توان نشان دهد که موضعی منطقی و واقع‌بینانه در این رابطه دارد و به سهم خود آماده تلاش در این رابطه است. بدیهی است که در پی اعلام آمادگی مستمر ترامپ برای مذاکره، نباید شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که طرف امریکایی بتواند علاوه بر اعمال تحریم‌های ظالمانه در جنگ تبلیغاتی در منظر افکار عمومی جهانی نیز دست پیش را داشته باشد».

وقتی ترامپ به ریاست جمهوری رسید، طیف اصلاح طلب که تا پیش از آن به ستاد انتخاباتی «هیلاری کلینتون»(مادر داعش) تبدیل شده بودند و لوگوی روزنامه خود را با لباس هیلاری ست می کردند، از این نتیجه عصبانی شده و تاکید کردند که ترامپ یک «دیوانه» است.

ماهها گذشت، وقتی ترامپ از برجام خارج شد. دولتمردان و اصلاح طلبان تاکید کردند که او یک «مزاحم» بود و همان بهتر که رفت.

در سالهای اخیر نیز فعالین اصلاح طلب و برخی دولتمردان بارها تاکید کردند که علت اصلی بی دستاوردی برجام، حضور ترامپ در کاخ سفید است.

حالا طیف اصلاح طلب با ذوق زدگی و شعف اعلام می کند که باید هر چه سریعتر با آن دیوانه مزاحم به مذاکره بنشینیم.

این در حالی است که ترامپ در گام اول به دنبال نمایش مذاکره(فتو دیپلماسی) است. اینکه صرفا با رئیس جمهور ایران در یک قاب قرار گرفته و آن را نشانه استیصال و ضعف ایران معرفی کند.

دونالد ترامپ در گام دوم به دنبال برجامیزه کردن توان موشکی و قدرت منطقه ای ایران است. چندی پیش «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان با رونمایی از این طرح گفت، ایران ابتدا باید مذاکرات موشکی و منطقه ای را کلید زده و تغییرات مدنظر را لحاظ کند و سپس مذاکرات درخصوص لغو تحریم ها را شروع کند.

چندی پیش «جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما صراحتا اعلام کرد که اگر دموکرات ها بجای ترامپ بودند، آنها هم از برجام خارج می شدند اما گلایه وی از ترامپ این بود که او خیلی زود این کار را انجام داد و ابتدا باید با وعده و وعید، مذاکرات موشکی و منطقه ای را تا حد مطلوب جلو می برد و سپس از برجام خارج می شد.

نکته تأسف برانگیز این است که طیف اصلاح طلب و البته برخی دولتمردان اصرار دارند که ایران از یک سوراخ، چندین بار گزیده شود. و مسئله تأسف برانگیزتر اینکه نویسنده یادداشت روزنامه اصلاح طلب اعتماد- به مدیرمسئولی «الیاس حضرتی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس- از اینکه انصارالله یمن، در ماههای اخیر در پاسخ به جنایات آل سعود، بار دیگر تأسیسات نفتی این رژیم را هدف قرار نداده، ابراز خوشحالی کرده است!

** ترکان: من نمی‌فهمم «مدیریت جهادی» یعنی چه

«اکبر ترکان» مشاور سابق رئیس جمهور در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:«واقعیت این است که آقای روحانی حتی اگر در هیچ حوزه‌ای در سال 92 برنامه نداشته-که البته داشت- در مهم‌ترین بحث آن روز کشور به شکل کاملاً ایجابی و با برنامه وارد شد که آن هم بحث هسته‌ای بود. برنامه مذاکرات هم با توجه به رسیدن به برجام در سال 94 نشان داد که اتفاقاً نه برنامه‌ای انتزاعی، بلکه کاملاً واقع‌بینانه و عملیاتی بود که البته برخی سنگ‌اندازی‌های داخلی در برابر آن به موازات مواجهه دولت ترامپ در زمینگیر شدنش تأثیر بسزایی داشت. اما همان برنامه زمینگیر شده یعنی برجام هنوز هم برای کشور کارکردهایی دارد که اگر نداشت الان شاهد خروج ایران از آن می‌بودیم».

ترکان در ادامه نوشت:«در نقطه مقابل هنوز مشخص نشده مثلاً منظور مخالفان دولت از برنامه‌ای چون مدیریت جهادی چیست و اگر تعریفی انتزاعی از این برنامه ندارند مثلاً نسبت پرونده‌های شهرداری تهران یا بلندمرتبه‌سازی‌های پرحاشیه و پرابهام منطقه 22 تهران با این مدیریت جهادی کجاست؟».

آقای ترکان همان شخصی است که پیش از این در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود، ما ایرانی ها قدرت رقابت در هیچ صنعتی جز آبگوشت بزباش و قرمه سبزی را نداریم!

حالا وی مدعی شده است که مدیریت جهادی موضوعی مبهم است که در صحنه عمل مشاهده نشده است. ترکان تلاش کرده است که با کلی گویی درباره بلندمرتبه سازی در منطقه 22 تهران، اینگونه وانمود کند که مدیریت جهادی صرفا یک ژست و شعار است.

گویا ثبت نام «محمدباقر قالیباف» در انتخابات مجلس، دولتمردان و حامیان دولت را حسابی عصبانی کرده است. «محمود واعظی» رئیس دفتر رئیس جمهور دیروز گفته بود «قالیباف نه جوان است و نه عملکرد آنچنانی دارد». حالا ترکان مدیریت جهادی را موضوعی صرفا شعاری نامیده است.

این در حالی است که کارنامه درخشان قالیباف در شهرداری تهران، یکی از مصادیق اصلی مدیریت جهادی است.

افزایش حدود 4 برابری خطوط متر پایتخت، افزایش بالغ بر هزارتایی تعداد واگن ها در ناوگان مترو، خرید و نوسازی بالغ بر 3 هزار اتوبوس، ایجاد سامانه خدمات دهی به معلولان و جانبازان، افزایش دو برابری پل ها و تقاطع های غیرهمسطح، احداث حدود نیمی از بزرگراه های تهران، احداث حدود 24 کیلومتر تونل در شهر تهران، ساخت بالغ بر هزار بوستان در شهر تهران، 38 هزار هکتار جنگل کاری در قالب کمربند سبز پیرامون تهران، ترمیم و نوسازی بافت فرسوده به میزان 4 برابر در مقایسه با سایر نقاط کشور، افزایش حدود 80 درصدی ایستگاه های آتش نشانی، تجهیز 354 محله تهران به خانه های سلامت، افزایش 5 هزارتایی صندلی های سینما، شتاب 5 برابری خدمات در جنوب شهر نسبت به شمال شهر و...بخشی از خدمات مدیریت جهادی در دوره شهرداری قالیباف است.

ترکان همزمان با حمله به مدیریت جهادی، کارنامه خالی دولت را به گردن منتقدان و ترامپ انداخته است. واقعیت این است که مدیریت پیر و خسته، در عین حال که خسارت های عملکرد خود را به گردن دیگران می اندازد، کارنامه موفق دیگران را نیز انکار می کند.

** ناکارآمدی مجلس تقصیر ردصلاحیت هاست

«محمود صادقی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «این مجلس نتیجه ردصلاحیت هاست» نوشت:«زمانی که به شرایط امروز مجلس نگاه می‌کنیم و با کارکردهایی که قانون اساسی برای این نهاد در نظر گرفته است، مقایسه می‌کنیم در می‌یابیم که مجلس از وظایف خودش بازمانده است».

صادقی در ادامه نوشت:«زمانی که نمایندگان از تمرکز بر امور قانون و نظارت بر آن به‌عنوان نماینده مردم بودن فاصله گرفته و به سمت دخالت در امور اجرایی می‌روند، با دست خود جایگاه مجلس را پایین می‌آورند. البته با مباحث مربوط به تایید و رد صلاحیت‌ها، دوره به دوره توان صلاحیت کارشناسی شده افرادی که قرار است به عنون نماینده در مجلس حضور یابند، کاهش بسیاری داشته است. نمایندگانی که رفتاری خارج از شأن مجلس دارند، محصول همین رد و تایید صلاحیت‌ها هستند».

این نماینده اصلاح طلب مجلس چندی پیش همزمان با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در اقدامی کاسبکارانه اعلام کرد که از نمایندگی مجلس استعفا خواهد داد. نکته تأمل برانگیز اینجاست که وی تنها چند روز پس از این ادعا، در انتخابات دور بعدی مجلس ثبت نام کرد!

اصلاح طلبان ناکارآمدی خود را به گردن نظارت استصوابی می اندازند. این در حالی است که در انتخابات شورای شهر، نظارت استصوابی شورای نگهبان وجود ندارد. نتیجه این شده است که شوراهای شهر در نقاط مختلف کشور از جمله شورای شهر اصلاح طلب تهران به نماد ناکارآمدی مبدل شده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین ویژه های مشرق دونالد ترامپ برجام هیلاری کلینتون مدیریت جهادی اکبر ترکان مجلس شورای اسلامی محمدباقر قالیباف آبگوشت بزباش آنگلا مرکل محمود صادقی جان کری مذاکرات موشکی ژاپن محمود واعظی آمریکا ویژه های مشرق دولت روحانی روزنامه اصلاح طلب انتخابات مجلس ویژه های مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۳۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند